Relatietherapeut Bussum

relatietherapeut-bussum

Ik ben Mirjam Beekman en ik ben relatietherapeut in Bussum. Ik ben gefascineerd door relaties en dan met name langdurige partnerrelaties.

Ik ben geboren in 1962, in Amsterdam. Ik woon  met mijn man en nog 1 kind in Bussum; 3 kinderen wonen inmiddels niet meer thuis.  Ik heb na de middelbare school Criminologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Om mijn studie te bekostigen heb ik in die tijd gewerkt als stewardess bij de KLM. Daarnaast was ik actief lid van de studentenvereniging van de VU, waar ik ook mijn man heb leren kennen. Na de studie heb ik een actief en veelzijdig leven geleid, voor sommigen wellicht wat chaotisch: ik heb bij de stichting Foster Parents Plan gewerkt, daarna ben ik met mijn man naar Aruba vertrokken, en daar heb ik vier kinderen gekregen. Ik heb gewerkt in de journalistiek, onder meer bij de Antilliaanse editie van het Algemeen Dagblad.

In 1999 kwamen wij terug in Nederland en toen ben ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie de vierjarige opleiding voor integratief therapeut gaan volgen. Na twee jaar begon in mijn eigen praktijk (eerst onder supervisie). Al snel vroegen mensen in mijn omgeving of ik ook relatietherapie deed. Dat was natuurlijk een hele andere tak van sport, maar ik ben mij toen gaan verdiepen in wat er aan informatie en studie was op dat gebied. Ik kwam in aanraking met het werk van John Gottman, Shirley Glass, Sue Johnson en anderen, die sinds de jaren ’80 onderzoek hadden gedaan en werkten met stellen die een disfunctionele relatie hadden. Ik heb mij verdiept in hun methoden en ik ben die gaan combineren met meer sociologische oorzaken voor het mislukken van relaties in onze tijd: onze maatschappij verandert steeds sneller en ons leven wordt steeds drukker, met meer prikkels van buitenaf. Sociologische menselijke behoeften worden minder vervuld, zoals het geven en krijgen van aandacht van je naasten, het behoren tot een groep, tijd voor reflectie en spiritualiteit.

Ik ben in 2012 begonnen met de cursus Human Givens, en pas deze benadering ook toe op relaties. Ik geloof in lange relaties, omdat ze een anker zijn in een wereld die steeds sneller verandert! Omdat ik een praktisch mens ben heb ik vanuit de diverse zienswijzen een integrale benadering gemaakt die ik stellen die bij mij in therapie komen meegeef.  Ik geef mensen veel informatie die ze bewust moet maken van wat er gebeurt in een relatie die niet meer werkt. Met vragen, oefeningen en opdrachten gaan ze vervolgens aan het werk om de relatie weer op de rit te krijgen.

Inmiddels heb ik gemerkt dat voor veel stellen de stap naar relatietherapie te groot is. Ze modderen door tot er geen houden meer aan is en een scheiding op de loer ligt. Dat is heel jammer, omdat ik denk dat als je in een vroeger stadium van je relatie op de hoogte bent hoe je het fijn kunt houden, je heel veel problemen kunt voorkomen. Vandaar mijn missie om via deze site mensen die niet in therapie willen toch tools te geven voor een geweldige relatie.  Ik ben relatietherapeut en ik schrijf blogs. Verder kun je bij mij een relatietest doen.