Doen jullie het nog [2]

Veel voorkomend in relatietherapie: mannen willen heel graag dat hun vrouw ook initiatief tot seks neemt.

“ Vrouwen zouden wel wat meer ‘jager’ kunnen spelen in  de relatie” . Dat is één van de belangrijke uitkomsten van diverse enquetes die de laatste jaren op grote schaal via internet zijn gedaan.

Mannen hebben heel vaak het idee dat zij altijd degenen zijn die seks initiëren, en dat brengt ze weleens aan het twijfelen: ben ik wel zo aantrekkelijk voor mijn partner? Veel vrouwen genieten net zoveel van seks als hun partner, maar ze nemen niet vaak initiatief. Hier ligt een prachtig terrein om de seks tussen partners in een langdurige relatie opwindender te maken en spannend te houden.

In mijn praktijk hoor ik vaak dat mannen ‘nu eenmaal vaker willen’ dan vrouwen. Dat is inderdaad zo. De wetenschap is er nog steeds niet helemaal uit hoe dat komt: verschillende oorzaken worden genoemd: mannen hebben meer testosteron, mannen hebben net als hun voorvaders in holen de drang om hun zaad in zoveel mogelijk vrouwen te planten zodat hun genetisch materiaal voortbestaat, mannen zijn visueel ingesteld en daarom makkelijker opgewonden bij het zien van een mooie vrouw, mannen denken dat ze (net als kinderen) meer moeten vragen zodat ze krijgen wat ze willen. Zoals een kind een paard  vraagt en dan een konijn krijgt. Dat we maar moeten raden hoe het precies zit neemt niet weg dat mannen gelukkig niet zoals hun holenvoorvaderen iemand bij de haren hoeven te grijpen om ergens achter een bosje aan hun trekken te komen. Mannen van nu nemen wel veel vaker het initiatief, maar ze zouden ook heel graag de bevestiging van hun partner krijgen: “ik verlang ook naar seks met jou!” Een client zei het zo: “ik ben best moe om altijd het initiatief te moeten nemen. Het lijkt alsof ik haar alleen maar aanraak om seks te hebben, maar dat is niet zo. Zij knuffelt mij niet vaak uit zichzelf, omdat ze dan denkt dat er meteen seks moet komen. Daarom twijfel ik weleens of zij het net zo fijn vindt met mij als ik met haar”. Zijn partner zegt: “dat klopt, ik heb het gevoel dat als ik toenadering zoek, er meteen seks moet komen, en daar heb ik niet altijd zin in, dus laat ik dat vaak achterwege. Zoals het nu is , is het voor mij genoeg”.

De oplossing hier zou kunnen zijn dat vrouwen ook af en  toe het heft in handen nemen en ‘jagen’ op hun partner. Een paar voorbeelden van wat mannen in een recente enquete antwoordden op de vraag: Hoe zou je willen dat je vrouw initiatief tot seks toonde?

  • “Ik zou willen dat als we ’s ochtends wakker worden en de kinderen slapen nog, zij mij bespringt en heftige seks wil”
  •  "Ik zou het leuk vinden als we gedurende de dag een keer ‘steamy’ appjes uitwisselen met wat we die avond gaan doen in bed”
  • "Ik zou het weleens leuk vinden als mijn vrouw midden op de dag in de keuken het initiatief neemt tot een vluggertje!”

Bingo! Dames wat houdt je tegen om ook eens de jager te worden? Verandering van spijs doet eten, en verandering van je rol in de seks dus ook. En overigens: je bloes een knoopje verder open of een veeg rode lippenstift doet het niet! Neem het heft in handen en ga actief en direct op je doel af!

Hoe laat jij je partner weten dat je seks wilt? Laat je dat weleens weten? Praat erover met je partner en wordt creatief. Geef je commentaar of tips op www.relatiewerk.nl